GREMI DE PASTISSERIA BCN utilitza "COOKIES" per garantir el correcte funcionament del nostre portal web, millorant la seguretat, per obtenir una eficàcia i una personalització superiors, per recollir dades estadístiques i per mostrar-li publicitat rellevant.

Premi "ACCEPTAR" per autoritzar-ne el seu ús, "REBUTJAR" per a rebutjar-les, o "MéS INFORMACIÓ" per consultar les cookies que utilitza la pàgina.

En cas de rebutjar-les, GREMI DE PASTISSERIA BCN no pot garantir la plena funcionalitat de la pàgina. Pot obtenir més informació a la nostra POLÍTICA DE COOKIES

Benvingut al Gremi!

 

Contacta amb nosaltres


El millor croissant artesā de mantega de l’Estat 2023 es pot menjar a la pastisseria Prat

El pastisser Gil Prat guanya per segon cop el Concurs Millor Croissant Artesā de Mantega, organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona
 

La pastisseria Prat "Can Carriel" de Roda de Ter (Barcelona) ha guanyat avui el XVI Concurs 'Millor Croissant Artesà de Mantega de l’Estat 2023', que s'ha celebrat aquest matí a l'Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona. El seu croissant ha estat el més valorat en una edició amb un altíssim nivell i una seixantena d’inscrits. Els membres del jurat han destacat especialment el seu gust i l’alveolat del seu interior. És el segon cop que aquesta pastisseria guanya el concurs, ja que també es va imposar en l’edició de 2017.

Gil Prat i Parcet, el guanyador, és la quarta generació de pastissers de la Pastisseria Prat “Can Carriel”, fundada pel seu besavi l’any 1900 al petit poble de Roda de Ter, a la comarca d’Osona. Avui, elabora pastisseria clàssica i moderna, rebosteria, pastes seques, torrons, confitures, etc. Els croissants i els panellets són alguns dels seus productes estrella.

El concurs ha arrencat a les 8 del matí amb el lliurament de croissants a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i ha comptat amb un jurat de luxe amb els pastissers Antonio Bachour, Antoni Bellart (president del Gremi) i Toni Vera (guanyador de l’edició 2022), la xef Martina Puigvert o l’actor i gran amant de la pastisseria Paco Mir.

Des de les 10.30h, el jurat ha degustat i puntuat els croissants presentats tenint en compte els següents criteris: gust (40 punts), alveolat (15 punts), fullat (15 punts), color (10 punts), format (10 punts) i acabat (10 punts).

El concurs, patrocinat per Cart Service, Harinas Ylla, Mantega Elle & Vire i Bongard ha celebrat aquest any la seva setzena edició. Organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona, té com a objectiu incentivar i premiar els coneixements i habilitats dels pastissers artesans en un producte tant emblemàtic com el croissant, reconeixement així la qualitat de la pastisseria artesana del país. Entre els vencedors d’edicions anteriors, hi ha Canal (2022); Panem (2021); Brunells (2020); Canal (2019); Sant Croi by Albert Roca (2018); Prat “Can Carriel” (2017); Vallflorida Xocolaters (2016), etc.

 



Publicitat