Este sitio web utiliza cookies propias y de terceros para configurar la navegación de sus usuarios, y para realizar análisis sobre sus hábitos de navegación. Si continúa navegando, consideraremos que acepta su uso. Puede gestionar las cookies u obtener más información consultando nuestra Política de Cookies.

Benvingut al Gremi!

 

Contacta amb nosaltres

Presentaciˇ

El Gremi de Pastisseria de Barcelona va ser fundat el dia 15 de gener de 1901, per la qual cosa a l’any 2001 vam celebrar-ne el Centenari.

El Gremi és una associació sense ànim de lucre, que té com objecte la representació, defensa i foment dels interessos generals professionals comuns dels seus socis i és, alhora, un organisme professional constituït per la lliure afiliació dels empresaris artesans que exerceixen qualsevol de les activitats de pastisseria, confiteria, rebosteria, brioixeria, xocolateria, gelateria, bomboneria, orxateria i, addicionalment, la preparació de plats cuinats o precuinats i activitats de càtering dins de l’àmbit de la demarcació de Barcelona.

L’Escola de Pastisseria, depenent del Gremi, va ser fundada l’any 1975 i ofereix cursos de tot tipus relacionats amb el món de la pastisseria, tant en el vessant professional com empresarial. A més,  l’Escola de Pastisseria gaudeix té un reconegut prestigi en els àmbits nacional i internacional.

L’Escola disposa d’obradors completament equipats, laboratori, aules d’I+D i de tecnologia amb àudio i vídeo, biblioteca, etc. La metodologia està plantejada amb classes teòricopràctiques, i cada any passen per les seves aules més de 400 alumnes. A més, regularment es realitzen cursos de reciclatge amb ofertes com els cursos Presentació i Tècniques de Venda, que contribueixen a millorar la presentació i la valorització de les elaboracions de pastisseria.

D’altra banda, el Gremi de Pastisseria de Barcelona va inaugurar l’any 2000 el Museu de la Xocolata, amb l’objectiu de connectar la seva activitat amb l’oferta cultural que ofereix una ciutat com Barcelona i fer una ferma aposta per desenvolupar activitats per a tota la família que entrellacen cultura, pastisseria i xocolata, presentant-les més enllà de la seva dimensió de producte alimentari. El Museu de la Xocolata s’ha consolidat com una de les entitats culturals més visitades de la ciutat, tant per la seva col·lecció permanent, com per les diverses exposicions temporals que ofereix.

La darrera aposta ha estat Barcelona Resident. Creada el setembre de 2013, la residència està pensada per acollir a tots aquells estudiants de l’Escola de Pastisseria, altres estudiants universitaris, investigadors, professors i participants de les nostres activitats professionals i de lleure en el mateix centre històric de la ciutat.

El Gremi de Pastisseria de Barcelona té més de 500 empreses associades, i el seu president és el pastisser de Castellterçol, Elies Miró Font.

Publicitat